donderdag 30 augustus 2007

Eenheid in verscheidenheid

Op 1 oktober 2007 gaat prof. dr. Annemarie Musschoot, hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Gent, met emeritaat. Ter gelegenheid daarvan organiseren Yves T’Sjoen (Universiteit Gent), J├╝rgen Pieters (Universiteit Gent) en Jacqueline Bel (VU) op 7 september 2007 een Colloquium in de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde te Gent onder de titel Eenheid in verscheidenheid. Visies op literatuur en literatuurwetenschap.

Het colloquium heeft plaats in het gebouw van de Koninklijke Academie, Koningstraat 18, 9000 Gent, begint om 10.30 en eindigt om 17 uur. Sprekers zijn achtereenvolgens Dick van Halsema, Marita Mathijsen, Jacqueline Bel, Gillis Dorleijn, Dirk de Geest, Kris Humbeeck, Bart Vervaeck, Arie Gelderblom, Herman Pleij en Hugo Brems. Werner Waterschoot opent het colloquium, Jo Reynaert sluit het af. Na afloop is er receptie in de salons van de Koninklijke Academie, aangeboden door de Vakgroep Nederlandse Literatuur en Algemene Literatuurwetenschap, Universiteit Gent.

De toegang is gratis, maar aanmelding bij mevr. Agnes Gelaude is in verband met het geringe aantal plaatsen verplicht (Agnes.Gelaude@UGent.be).

Geen opmerkingen: