maandag 7 maart 2011

Literatuur op de Zuidas (5)

Dostojevski
René Smit, voorzitter van het College van Bestuur van VU Amsterdam, is te gast op de aanstaande bijeenkomst van Literatuur op de Zuidas, 31 maart 2011. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Karel van der Toorn - collegevoorzitter van de UvA - die eerder te gast was. Smit zal vertellen  over zijn literaire passie, de roman Misdaad en straf van Dostojevski, monumentaal vertaald en uitgegeven in de Perpetuareeks van Uitgeverij Athenaeum en absoluut canoniek. Voor wie het niet kent (zegt Smit onder meer): "een prachtig boek over de moraal in de samenleving en hoe mensen die vertalen naar hun eigen verantwoordelijkheid." Meer informatie op de site van VU-Connected, alwaar men zich ook kan aanmelden.

René Smit
Literatuur op de Zuidas is een succesvol initiatief van Uitgeverij Athenaeum, VUconnected, Amsterdam Bright City en de afdeling Moderne Nederlandse Letterkunde van de Vrije Universiteit. Het beoogt de culturele dynamiek op de Amsterdamse zuidas te verhogen, door prominente gasten aan te moedigen te spreken over de waarden van (grote) literaire werken in onze huidige wereld. ["Presentistisch, en niet onmiddellijk historiserend", zou men kunnen zeggen!] Elsbeth Etty - bijzonder hoogleraar literaire kritiek aan de VU - zal optreden als moderator.  Iedereen is welkom. Informatie over de reeks bij Ben Peperkamp. [Illustratie: geschilderd portret van de auteur, gemaakt door Vassilij Grigorovič Pero, 1872. Daaronder: Réne Smit op het affiche van de reeks.]

Kies het boek voor één van de volgende keren; ga naar de site van VUconnected! En kijk hier voor een terugblik met foto's en een verslag en de videoregistratie.


Geen opmerkingen: