donderdag 13 januari 2011

Ronald Giphart: schrijver op lokatie 2011

We hebben er gelukkig nog steeds middelen voor. Ronald Giphart wordt per 1 februari 2011 de nieuwe Schrijver op Locatie van de Vrije Universiteit. In deze rol zal hij vele discussies aanzwengelen, een bijdrage leveren aan colleges en het kerstgeschenk 2011 voor de VU schrijven. Ook organiseert hij activiteiten voor en met studenten en speelt hij een actieve rol bij de populaire schrijvershuisbezoeken (waarbij studenten en de Schrijver op Locatie samen een collega-schrijver bezoeken voor een indringend gesprek in diens woon- of werkkamer).

Ronald Giphart is de opvolger van Renate Dorrestein (2010), Christine Otten (2009), Marcel Möring (2008) en Abdelkader Benali (2007). Zijn aanstelling duurt een jaar en loopt tot 1 februari 2012. Hij zal worden gestationeerd bij de Faculteit der Letteren.

Ronald studeerde enkele jaren Nederlands in Utrecht en schreef daarna een omvangrijk en veelvuldig gerecenseerd literair oeuvre bijeen. Hij staat vast dat hij één maal door Ben Peperkamp is geinterviewd, op een literaire avond voor Utrechtse studenten Nederlands.

Geen opmerkingen: