donderdag 5 maart 2009

Stages bij het Huygens Instituut

Vind je ook dat ons literaire erfgoed, net als schilderijen en bijzondere bouwwerken, deskundige zorg nodig heeft? En wil je wel eens in de praktijk ervaren wat daarbij komt kijken? Dan is een stage aan het Huygens Instituut misschien iets voor jou. Je loopt mee met een van de onderzoeksprojecten op het gebied van tekstedities en bronnenpublicaties (vanaf Middeleeuwen tot heden) en verricht daarbij verschillende werkzaamheden (transcriberen, collationeren, annoteren, archief- en literatuuronderzoek). Daarnaast neem je deel algemene instituutsactiviteiten, zoals de maandelijkse werklunch, symposia, cursussen enz., zodat je je een beeld kunt vormen van de gang van zaken op een onderzoeksinstituut.

De stages staan open voor gevorderde bachelor- of masterstudenten met belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek. Belangrijke eigenschappen zijn: speurzin, nauwkeurigheid, handigheid met computerprogramma’s en (bij voorkeur) enige bekendheid met de editiewetenschap.

Behalve studiepunten krijg je ook een stagevergoeding (150 euro bruto per maand). Het Huygens Instituut is gevestigd in de Koninklijke Bibliotheek (Den Haag), naast het Centraal Station. Voor meer informatie kun je altijd terecht bij Annemarie Kets en Ben Peperkamp.

Geen opmerkingen: