zondag 4 november 2007

Families in Zuid-Afrika

Symposium: Families in Zuid-Afrika – hun verhalen in feit en fictie. Vrijdag 30 november 2007, 10.00- 17.30 uur Tropentheater Kleine Zaal, Amsterdam

Het symposium wodt georganiseerd ter gelegenheid van het eerste lustrum van de instelling in 2002 van het bijzonder hoogleraarschap Zuid-Afrikaanse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, bekleed door prof.dr Ena Jansen. Er zijn lezingen en voorlezingen door Zuid-Afrikaanse schrijvers, kunstenaars en wetenschappers: Marlene van Niekerk uit Stellenbosch over onder meer Agaat, Zoë Wicomb uit Glasgow, Marlene Dumas uit Amsterdam (met beeldmateriaal over haar Kaapstadse tentoonstelling ‘Intimate Relations’), Maxine Case uit Kaapstad, Gerrit Olivier uit Johannesburg en Ena Jansen zelf. Adriaan van Dis spreekt over het belang van familie voor zijn romans en leest voor uit zijn reisverhalen over Zuid-Afrika. Historica Barbara Henkes spreekt over Nederlandse migrantenfamilies. Paul Faber vertelt over de tentoonstelling Famileverhalen 2002-2007 en geeft een rondleiding op de vaste, nieuwe Afrika-afdeling van het Tropenmuseum.

Het symposium wordt georganiseerd door het Zuid-Afrika Huis http://www.zuidafrikahuis.nl/ (SAI, NZAV en Leerstoel Zuid-Afrikaanse letterkunde) en het Tropentheater. Het is noodzakelijk om uw plaats en lunch bijtijds, in ieder geval vóór 23 november 2007 te reserveren in verband met betaalprocedures en het toesturen van kaarten thuis. Meer informatie de leerstoel van Ena op de site van de Universiteit van Amsterdam.

Geen opmerkingen: