woensdag 11 februari 2009

Scriptiehulp!

Het zijn spannende tijden! In de derde week van februari vindt voor alle Ba- en Ma-studenten die dit studiejaar (2008-2009) aan hun scriptie Nederlandse letterkunde willen beginnen een verplichte bijeenkomst plaats (voor Ba-studenten op dinsdag 17 februari as. van 12.00 tot 14.00 uur in 12 A 42, voor Ma-studenten vrijdagmiddag 20 februari van 15.30-17.15 uur in 12 A 42).

Tijdens deze bijeenkomst worden onder meer het scriptietraject, de scriptiehandleiding en het scriptiecontract besproken. Ook hoor je dan - afhankelijk van je vraagstelling- wie eventueel je scriptiebegeleider wordt. Aan het eind van periode 4 moet scriptieopzet in orde zijn. Ook moet het voorbereidende literatuuronderzoek dan afgerond zijn. Geen zorgen! Dit alles gebeurt uiteraard in overleg met de scriptiebegeleider.

De scriptie moet voor de zomer af zijn. Het is daarom zinvol om nu alvast na te denken over een scriptieonderwerp. Dat maakt het aanwijzen van een scriptiebegeleider ook eenvoudiger.

Op de sites van oudere en moderne letterkunde staan korte typeringen van inmiddels afgeronde scripties. Daar kun je misschien idee├źn opdoen voor een onderwerp. Aanmelding of bericht van verhindering z.s.m. bij Jacqueline Bel (jhc.bel@let.vu.nl) die desgewenst ook nadere informatie kan geven.

We willen tot slot graag weten van je van deze begeleiding (en de rest van ons programma) vindt; daarom werken we vanaf vandaag (11 februari 2009) aan een site waar je (ook anoniem!) je oordeel kwijt kunt!

Geen opmerkingen: