vrijdag 1 augustus 2008

Laurens Ham, Mphil: nieuwe docent

Per 1 augustus 2008 is Laurens Ham, MPhil, voor de duur van een jaar in dienst getreden (0,4 fte). Hij rondde onlangs de tweejarige Research Master "Dutch Language and Literature" af aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens zijn studie volgde hij ook vakken bij de opleiding "History and Politics" aan de University of York en aan de Universiteit van Antwerpen.

Zijn onderzoek richtte zich tot dusver vooral op literatuur van de eerste helft van de twintigste eeuw, in het bijzonder uit Vlaanderen. Hij is vooral geïnteresseerd in politieke en ethische aspecten van literatuur en deed dan ook onderzoek naar de Vlaamse Beweging, relaties tussen Nederland en Vlaanderen en nationalisme. Dit jaar zal hij voor derdejaars studenten een cursus aanbieden over politieke aspecten van Vlaamse literatuur uit het interbellum en de eerstejaarscursus over de literatuurgeschiedenis van 1940 tot nu. Daarnaast verzorgt hij samen met Ben Peperkamp en Johan Koppenol de (research)mastercursussen ‘Masterverdieping’ en ‘Value Systems’.

Naast zijn werk voor de VU werkt Laurens freelance voor onder meer Van Dale Lexicografie en poëzietijdschrift Awater waarvan hierboven een omslag is weergegeven. E-mail: lj.ham@let.vu.nl. Zijn kamernummer is 11A21.

Laurens is, na Nina Geerdink en Willemijn van der Linden, de derde Utrechtse MPhil die wij als collega mogen begroeten. Wij zijn blij met komst van jong talent dat ons helpt nadenken over de toekomst van ons vak en onze opleiding aan de VU.

Geen opmerkingen: