donderdag 17 mei 2007

Werken op het snijpunt: studies over Krol

De schrijver en dichter Gerrit Krol ontving op 20 oktober 2005 een eredoctoraat aan de Vrije Universiteit wegens zijn bijzondere verdiensten voor de Nederlandse cultuur. Ter gelegenheid hiervan werd - mede op initiatief van Dr. Ad Zuiderent - een Symposium georganiseerd onder de titel 'Literatuur die ergens over gaat' .

De bijdragen aan dat Symposium zullen 30 mei 2007 in druk verschijnen in een door Dr. Ad Zuiderent en Prof.dr. Bart Vervaeck (VU, Brussel) geredigeerde bundel die de fraaie titel draagt: Gerrit Krol: werken op het snijpunt. De uitgave besteedt vanuit diverse disciplines aandacht aan belangwekkende thema's en thematische clusters in het werk van Gerrit Krol. Ook verbanden met dezelfde thema's in het werk van andere hedendaagse auteurs komen aan bod.

Meer informatie over het Symposium uit 2005 op de site van de Nederlandse Taalunie. Het boek verschijnt bij Rozenberg Publishers te Amsterdam. Gerrit Krol: werken op het snijpunt. Onder redactie van Bart Vervaeck en Ad Zuiderent. Amsterdam 2007.

Geen opmerkingen: